ROZHOVOR: Martin Kocura – Rychlovka BOSS

Když jsme se v naší tvůrčí crew bavili, jestli byl dobrý nápad dát do prvního zveřejněného článku na novém blogu ambasadora Gaspiho a chudáka duchovního, téměř i biologického otce Rychlovky nechat až na druhé vydání, došli jsme k závěru, že je to OK. Mr. Gaspi je prostě rychlej, tak tu byl dřív. Dnešním článkem trošku zpomalíme. Připravili jsme pro vás totiž interview s Martinem, člověkem, který to má celé na svědomí!

Co je to teda ta Rychlovka, Martine?

Je to jídlo na rychlý užití ve vysoký kvalitě a nadupaný ve složení.

Kdybys měl Rychlovku specifikovat jednou větou?

Takový vesnický HI-TECH jídlo, který máš pořád po ruce.

Vesnický vs. HI-TECH, to jde dohromady?

Je to zachování kořenů ve kvalitě a původu použitých surovin pro výrobu Rychlovky a uchopení potřeb uživatele dnešní doby.

Co tedy Rychlovka pro uživatele řeší?

Ušetří ti čas a dodá tělu potřebný látky, hned teď, bez práce.

Vraťme se tedy k pojmům vesnický a HI-TECH, můžeš to víc vysvětlit?

Vstupní surovina je z 95% v BIO kvalitě. Ta myšlenka vesnice padá na kvalitu vstupu a formu vaření, který má kořeny v domácí kuchyni. To je hacknutý formou přípravy jídla pro lehké trávení, takovej styl vaření zdravýho jídla. Na základním postupu jsme pracovali s Markétou Dvořákovou, ta se zabývá jídlem už víc jak 20 let. Pomáhá lidem při zdravotních potížích. V tom jsme technicky napřed od běžného vaření v domácnostech.

Jaký je ten postup přípravy?

On-line ho mezi lidi nepouštíme, ale když přijde někdo na trh, chytne mě tam osobně, nakupuje a zajímá se, rád se podělím. Přeci jenom, jde nám o to, dostat mezi lidi funkční jídlo, který má dobrej vliv na zdraví člověka a pokud je někdo připravenej na to, si jídlo připravit sám, budeme moc rádi, když využije naše zkušenosti. Stává se však to, že lidé kteří mají zájem o samovýrobu a dáme jim návod, za týden dorazí na trh znovu a opět u našeho stánku nakoupí s poznámkami…: „Než abych sháněla, všechny ty suroviny a pak ten složitej postup vaření, a asi by to stejně nebylo tak vychucený a ten bordel doma.“ To mě hrozně potěší, přijdeš pak na to, že ten hlavní produkt kterej děláme, není výrobek ale služba, vaříš za lidi a zabalíš jim to do skla, šetrně zavaříš jako konzervu a ať slouží.

Vyrábíte teda dietní jídlo?

To ne, dieta je vhodná na řešení zdravotních problémů. Přirozené je být zdravý. A k takové formě tělo potřebuje nějaký to „krmení“ v podobě bílkovin, tuků, vitamínů, minerálů atd. Užíváním kvalitního a vyváženýho jídla předcházíš nemocem. My vaříme pro aktivní lidi, sportovce, manažery, maminy od dětí i děti, lidi s fyzicky náročnou prací, ale i hlavouny (lidi co pracují hlavou), pro všechny, co se potřebují soustředit na svou aktivitu. Věříme, že když má tělo to, co potřebuje, mysl se může ze 100% věnovat všemu, na co si jen pomyslí a vytvářet tak užitečný věci. Koncentrace, soustředění se, to je naše téma! Pokud se chceš ze sta procent soustředit, tělo musí makat samo ve vší spokojenosti. Když se soustředíš na to co děláš, máš úplně jiný výsledky,než když jsi vorvanej fyzicky a psychicky sundanej.

Vyšší koncentraci můžeš podpořit jídlem? Myslel sem, že je to věc vědomí!

Když se na něco dokážeš soustředit, dostává se ti znamení,  že děláš něco pro Tebe opravdu důležitého. V takový okamžik se budeš soustředit i hladovej, zapomeneš jíst. U lidského těla je hlavní pečovat o něj a živit jej průběžně tak, aby se zbytečně nevychylovalo do rezerv nebo až pod ně. Jak se dostaneš pod rezervy, něco se v tom úžasném živém organizmu může hodně „pokadit“. Jídlo je jedním z aspektů, který lidské tělo potřebuje, je to zdroj energie a živin.

Počkej, to je hodně zajímavý. Takže pocit sytosti nestačí?

Někdy je pocit sytosti pouze utrácení peněz. Velký problém s tím mají v Americe, ale už i tady u nás. S příchodem fastfoodu, kdy do sebe cpeš kostky cukru v pití a ochucenej polystyren, tělíčko vypadá velice nehezky, obézně, a organizmus strádá. Velký tělo potřebuje mnohem víc energie pro život i ochranu organizmu. Ale není to pouze o jídle. Tělo si žádá mnohem víc tvé pozornosti ,na to téma jsou napsané celé knihy.

Co tělo potřebuje ještě?

O tom já nemůžu povídat, teprve pár let se učím nahradit své staré zvyky. Výsledek je však tak úžasnej, že celý ten proces si zasluhuje mou víru a oddanost.

Já myslel, že to nejvíc je pro Tebe Rychlovka, Váš produkt?

Jak už jsme říkali, pokud se ze 100% dokážeš soustředit na to co děláš, jak to děláš a proč, dokážeme úžasný věci. Rychlovka je výsledek mého přístupu k osobnímu životu a k lidem. Nemůžu vytvořit prasárnu, když mám rád místo kde žiju a obdivuju vše živé, co tu bydlí se mnou, všichni jsme jedno.

Jasně, jdeme zpět k tématu. Jak se dá Rychlovka užívat?

To je hrozná sranda. My jsme se chytli Mana jídla. Prostě zatřepeš a vypiješ. Tím, že jsme použili real vstupní surovinu a zaměřili se v začátku na slané chutě, má jídlo navíc úplně jinej rozměr užití. Protože se produkt vyrábí hodně podobně jako omáčka, dá se tak i používat.

Má Rychlovka nějaké nedostatky?

Je tekutá! Pokud chceš kvalitně strávit jídlo, je třeba použít všechny mechanické a chemické procesy trávení, které tělo nabízí. Mechanický proces kousání jsme obešli vymixováním do jemné konzistence. Bohužel však, právě při kousání se uvolňují sliny obsahující trávící enzymy, to je ta chemická část procesu, ta proběhne velice minimalisticky.To máš stejný jako u smoothie, koktejlů, pyréček, kaší aj. Tělo je úžasnej komplex, nemyslíš? Nemůžeš ho jen tak vošulit 🙂

Na začátku jsi zmínil, že se jedná o lehce stravitelné jídlo, jak dojdeš k takovému výsledku?

V první řadě se vyhneš všemu, co je pro lidské tělo těžké na trávení a nahradíš to něčím, co má podobné hodnoty. Nepoužíváme pro výrobu maso, nahradili jsme jej luštěninami, zdroj protejnů. Nepoužíváme suroviny obsahující lepek ani laktózu a úplně se vyhýbáme přidávání cukru. Tím, že je vstupní surovina v BIO kvalitě a při výrobě nepřidáváme žádné chemické přísady, nemusí tělo zpracovávat a neukládá žádné, pro něj toxické látky.

Pak je tu samotný proces vaření. Výrobek potřebuje tuky, ale ne přepálené. Vstupní suroviny jsou bohaté na vitamíny náchylné na vysoké teploty. Na to vše bereme při výrobě ohled. Produkt balíme do skla, které se dá opakovaně použít a konzervujeme jej sterilací na 90°C, to je teplota, kterou většina vitamínů unese.

Aha, takže produkt je vegan, bez lepku, bez laktózy, bez přidaného cukru a chemických náhražek a ještě se dá skladovat bez lednice?

Jo.

Jak dlouho takový produkt vydrží?

Dáváme dva, někdy tři měsíce trvanlivosti, podle ročního období.

Jsou nějaké důležité podmínky pro skladování?

Pozor na přímé slunce a teploty.

Chystáte nějaké novinky?

Určitě nové slané příchutě a snídaňovou sladkou řadu se stejnými specifiky jako má slaná řada.

Cena?

98,-Kč/ks  320g. Vlastním užíváním jsme zjistili, že se dá Rychlovka používat dost pravidelně a vlastně vždy, když připravuješ jídlo. Na svačinu nebo oběd ji zašejkuješ a vypiješ. Při vaření ji použiješ jako omáčku k přílohám, nebo jako dochucovák ke grilovačce na zahradě nebo v přírodě, případně jako základ do omáček a polívek. To využití je fakt široký, checkuj naše recepty. Nicméně, proto všechno co jsem teď psal, chystáme se nabídnout vícekusové balení za zvýhodněnou cenu pro stálé uživatele jako poděkování za věrnost.

Něco na závěr?

…poděkování všem, co na Rychlovce pracují. Máme úplně nový produkt a dostat se mezi lidi je fakt náročný, proto nás těší pomoc při šíření samotnými uživateli. V Rychlovce jsme tým lidí, kteří žijí hodně podobný životy a máme podobný nastavení. Respektujeme jeden druhého a učíme se od sebe… je to vzácnost se takhle poskládat. Pravdou je, že tenhle tým skládám 5 let a je to to nejvíc, co se mi povedlo… za celej život. Takovej produkt nevytvoříš s lidmi, kteří tlačí na pilu, takový produkt si žádá vyšší cíl a my ho máme…Jídlo pro lidi, jídlo pro spokojený život v jeho přirozené formě, ve zdraví, ať už jde o tělo či mysl.

Napsat komentář

Design a site like this with WordPress.com
Začít